De formule ‘Proef Dalfsen’ blijkt na 4 jaar zo’n groot succes dat de Stichting Proef Dalfsen in februari 2016 is opgericht.

Doelstelling en doelgroepen

De doelstelling van Stichting Proef Dalfsen blijft hetzelfde als afgelopen jaren: “Meer bezoekers uit een grotere regio naar Dalfsen trekken door gezamenlijke promotie en deze bezoekers kennis laten maken (proeven) met de charme van het dorp Dalfsen.”

Op welke doelgroepen richt zich de organisatie van PROEF DALFSEN?

1.    De actieve 40-plusser uit een grotere regio (Zwolle, Ommen, Raalte, Nieuwleusen, Dalfsen)
2.    Gezinnen met jonge kinderen (Dalfsen + campings).
3.    Liefhebbers van speciaal bier (Landelijk)
4.    Monumentenliefhebbers (Landelijk)

De aanpak

In het plan van aanpak wordt niets veranderd. De deelnemende verenigingen, stichtingen en organisaties verzorgen zelf hun evenementen en blijven er ook verantwoordelijk voor.

Stichting PROEF DALFSEN verzorgt de coördinatie tussen de verschillende organisaties en verzorgt de promotie en communicatie rondom het evenement door middel van flyers, een magazine en krantenberichten in een wijd gebied. Ook regionale radio- en TV zenders worden benaderd.

Speerpunt blijft nog steeds om meer draagvlak te creëren tussen ondernemers, middenstand, organisaties, horeca en verenigingen. Door betere communicatie en afstemming ontstaat  meer synergie waardoor de dag interessant blijft voor verschillende doelgroepen.

De stichting belegt informatieavonden en verzorgt via e-mail nieuwsbrieven om de intentie van de samenwerking te onderstrepen. Het magazine is van een hoog niveau en biedt ruimte voor meer redactionele vulling over al het moois dat Dalfsen te bieden heeft.
Het magazine wordt zowel redactioneel als druktechnisch verzorgd door lokale ondernemers en vrijwilligers.

Het bestuur

Achter, van links naar rechts: Rinus Jagers op Akkerhuis (PR), Wim Holsappel (voorzitter), Marco Oude Nijeweme (penningmeester) en Fred Boesjes (secretaris).

Op de voorgrond van links naar rechts: Henny Wesselink (Kunst en Cultuur) en Margriet Tempelman (Monumenten).

Proef Dalfsen bedankt publiek, organisatoren en vrijwilligers!

 

Zaterdag 8 september. Dalfsen, Hoonhorst, Hessum, Vennenberg en Rechteren ontwaken. Een schuchter zonnetje verschijnt aan de hemel en spreekt een mooie belofte uit. De temperatuur stijgt langzaam van ochtendfris tot aangenaam. Al voor dag en dauw zijn vele organisatoren en vrijwilligers in touw. Zij maken zich op om zich te presenteren aan het publiek. Want het is niet zomaar een dag. Het is Proef Dalfsen, Open Monumentendag en Molendag. Alles in één dag ‘gevangen’. Alweer voor de 7e keer.

 

En wat werd het een prachtige dag! Met vele duizenden bezoekers op de been. Niet alleen bij de publiekstrekkers zoals kasteel Rechteren en het Bierfestival. Op meerdere plekken was men al vroeg ‘uitverkocht’ of kon men de toestroom nauwelijks aan.  De stuurgroep van Proef Dalfsen is er nog amper van bekomen. Wat fantastisch om zoveel mensen te zien genieten van de mooie activiteiten, evenementen en monumenten die de Gemeente Dalfsen te bieden heeft. Zo dichtbij. En zo verrassend. En wat overweldigend dat de circa 40 deelnemende monumenten, molens, ondernemers, verenigingen, stichtingen en particulieren werkelijk alles uit de kast hebben gehaald om bezoekers een kijkje in hun keuken te laten nemen! Dalfsen op z’n best.

 

Graag bedanken wij alle deelnemers, vrijwilligers en het publiek voor deze prachtige dag! Met elkaar maak je deze dag tot een succes. Wat een saamhorigheid en wat een blije gezichten op deze dag. Dat geeft energie om volgend jaar weer een vervolg te geven aan Proef Dalfsen.

 

Graag tot: zaterdag 14 september 2019.

 

Wilt u reageren op bovenstaande? Stuur dan een mail naar: secretaris@proefdalfsen.nl.

 

Bestuur en organisatie Proef Dalfsen