Rondom de dag van Proef Dalfsen zijn een aantal evenementen die we ook graag willen benoemen:

Kerkproeverij Dalfsen — zondag 9 september 2018

Proef Dalfsen nog een keer.

Dit is het thema van Kerkproeverij op zondag 9 september a.s.  In Dalfsen wordt op 8 september ‘Proef Dalfsen’ georganiseerd op de Landelijke Open Monumentendag.

Het Podium van Kerken heeft gemeend daar een mooi vervolg aan te geven met een proeverij van verschillende kerken op de zondag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Voor jong en oud is er tussen die tijden in de deelnemende kerken iets te proeven van de eigenheid van deze kerken. U bent van harte uitgenodigd om alle gangen van het menu te proeven, maar u kunt ook volstaan met een enkel gerecht. Op de onderstaande menukaart staan de gerechten van de verschillende deelnemende kerken.

Meer informatie: www.podiumvankerkendalfsen.nl

 

Vechtdal Landgoederen Loop 2018 met kasteel Rechteren als middelpunt

Op monumentendag en ProefDalfsen, zaterdag 8 september 2018, organiseert het Team Dalfsen prachtige wandelingen over de landgoederen Rechteren en Hessum. Nieuw zijn dit jaar de landgoederen Den Berg en Den Aalshorst. Afstanden 10, 15 en 25 km.

Dit jaar voor het eerst een wandeling van 5 kilometer voor gezinnen met als hoogtepunt het kasteel Rechteren ! Ergens onderweg vertelt Greet Woortmeijer, de verhalenvertelster van Dalfsen, een boeiend verhaal dat met kasteel Rechteren te maken heeft.

De wandelingen voeren over de unieke landgoederen van het Vechtdal aan de zuidkant van Dalfsen. Zo kan op deze Monumentendag niet alleen Dalfsen worden geproefd maar ook de schitterende omgeving.

Alle wandelingen komen onderweg op het plein van het kasteel Rechteren, daar wordt een foto-expositie in het koetshuis gehouden en wordt een slideschow vertoond over Rechteren met nieuwe interieurbeelden en een expositie over de ontginning van het Veerland in de paardenstallen of koetshuis.

Op het plein van het kasteel zorgt de familie van Rechteren voor koffie met gebak, frisdrank en andere lekkere dingen. Voor één dag is het kasteelplein het terras van de Vechtdal Landgoederen Loop.

De opbrengst van de verkoop op het kasteelplein en het inschrijfgeld van de wandelingen zijn bedoeld voor de strijd tegen de vaak dodelijke ziekte ALS. Helaas zijn voor deze ziekte nog steeds geen medicijnen. Het Team Dalfsen organiseert sinds 2013 allerlei activiteiten om geld voor dit goede doel bij elkaar te krijgen. Ook doet elk jaar een team mee aan de Tour du ALS: het beklimmen van de Mont Ventoux.

De start van alle wandelingen is in de inschrijftent bij het station van Dalfsen , Stationsweg 4.

Starttijden: 09.00 – 10.00 uur 25 km 09.00 – 11.00 15 km 09.00 – 13.00 10 km 09.00 – 13.00 5 km gezinswandeling

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per persoon. Kinderen tot en met 15 jaar: gratis !! Na overmaken van het inschrijfgeld ontvangt u bevestiging van inschrijving. Het banknummer is NL 24 RABO 03 25 15 79 79 t.n.v. b.bos

Aanmelden kan door hier te klikken

Bierwandeltocht van Ommen naar Dalfsen

zie: http://www.proefdalfsen.nl/bierfestival/bierwandeltocht/

 

Kom uit de knoop

Al 19 jaar word je in de praktijk “Kom uit de knoop” ondersteund bij het verhelpen van of omgaan met klachten die vooral stress gerelateerd zijn. Ook als je het gevoel hebt dat je geen grip op je leven hebt en je te weinig leeft vanuit zingeving en hartsverlangen, ben je van harte welkom.

Misschien wil je niet een individueel traject, maar heb je er wel behoefte aan om diverse fijne methoden te leren om te ontspannen.  De cursus “Lekker in je vel” is daarvoor geschikt. Deze start op dinsdagavond 18 september.

 

Proeven

Kom zaterdag 8 september voor een proefworkshop “Lekker in je vel” van 10 tot 11.30, en/of een kennismakingsmassage van 30 minuten tussen 12 en 16 uur.

Opgave verplicht

Kosten 10 euro. Opbrengst van deze dag gaat naar de Voedselbank in Dalfsen.

 

Jennie Kanis
praktijk voor lichaamsgebaseerde therapie “Kom uit de knoop”.
De Brandt 1
7722 PE Dalfsen