fbpx

Proef Dalfsen, de tiende editie

Na twee jaar niets te proeven in Dalfsen, zal dit jaar op zaterdag 10 september de tiende editie van het evenement Proef Dalfsen plaatsvinden.

Net als voorgaande jaren valt het evenement samen met Open Monumentendag, wordt weer een gezellig Bierfestival in het centrum van Dalfsen georganiseerd en zijn er tal van andere activiteiten op de fietsroute richting Hessum en de Vilsterse stuw te bezoeken.

Tijdens de tiende editie van Proef Dalfsen zal ook de meer dan 130 jaar bestaande Dalfser drukkerij Eshuis haar deuren openen voor de bezoeker van Proef Dalfsen en een beeld geven van de herkenbare producten van dit bedrijf.

Op 10 september zijn diverse open monumenten te bezoeken, waaronder het voorplein van Kasteel Rechteren. Daarnaast is de kopie van de Nachtwacht van Rembrandt bij Uitspanning Madrid te aanschouwen, kan er wijn geproefd worden bij Wijnerve Hessum en verder te bezoeken de Runderen van Rechteren, Tuinderij Ernie van de Kolk, Museum Spijkerman, Dierenacupunctuur Het Juiste Punt , een speciale actie van Hiawatha en nog veel meer.
En wil je de Vecht vanaf het water verkennen dan kun je dat doen door mee te varen op de Vechtzomp.

Op een aantal podia zullen optredens te zien en te horen zijn van verschillende blaaskapellen, de organisatie hiervan ligt in handen van Excelsior.
10 september is ook de start van de Week van Alle Kunsten.

In het centrum van Dalfsen, op het Kerkplein, kunnen bij het Dalfser Bierfestival verschillende lekkere biertjes geproefd worden.

Het bekende magazine Proef Dalfsen zal eind augustus op de deurmat ploffen met daarin alle informatie en het programma op 10 september. Voor meer informatie kunt u ook de site van Proef Dalfsen raadplegen.