De organisatie Bierwandeltochten heeft als missie om mensen te laten genieten van de Nederlandse natuur tijdens wandeltochten en daarna kennis te laten maken met het lekkere lokale Nederlandse speciaal bier bij bierbrouwerijen, op bierfestivals of in speciale biercafés. Met Bierwandeltochten – Proef de natuur!

Zo ook op 8 september 2018

We starten bij station Ommen en lopen door Landgoed Het Laer met haar mooie Engelse tuinen, paadjes en bruggetjes over diverse beken. Wandelen langs de beek die uitmondt in de Regge en vervolgen ons pad naar Landgoed Vilsteren, waar een heus padenparadijs is aangelegd met verrassende idyllische uitzichten op de Vecht, het mooie dorpje en spannende plekjes zoals het kluizenaarshuis en theekoepeltje. Via de Vilstersluis komen we bij onze lunchlocatie met een van de mooiste terrassen aan de Vecht: Mooi Rivier. Daarna gaan we op pad naar een uniek uitkijkpunt over het Vechtdal. In Dalfsen bezoeken we de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en het bierfestival Proef Dalfsen en proeven hun bieren.

Wandel en Proef Dalfsen op zaterdag 8 september (wijzigingen onder voorbehoud)

Startlocatie: station Ommen

Starttijd: 10:15 uur
Wandelafstand: circa 15 km
Lunchlocatie: na 9 km bij Mooi Rivier (lunchkaart)
Aankomst brouwerij: circa 15:30
incl. Brouwerijbezoek, bierproeverij, hapjes, bierfestival ProefDalfsen

Aanmelden en meer info

Proef Dalfsen bedankt publiek, organisatoren en vrijwilligers!

 

Zaterdag 8 september. Dalfsen, Hoonhorst, Hessum, Vennenberg en Rechteren ontwaken. Een schuchter zonnetje verschijnt aan de hemel en spreekt een mooie belofte uit. De temperatuur stijgt langzaam van ochtendfris tot aangenaam. Al voor dag en dauw zijn vele organisatoren en vrijwilligers in touw. Zij maken zich op om zich te presenteren aan het publiek. Want het is niet zomaar een dag. Het is Proef Dalfsen, Open Monumentendag en Molendag. Alles in één dag ‘gevangen’. Alweer voor de 7e keer.

 

En wat werd het een prachtige dag! Met vele duizenden bezoekers op de been. Niet alleen bij de publiekstrekkers zoals kasteel Rechteren en het Bierfestival. Op meerdere plekken was men al vroeg ‘uitverkocht’ of kon men de toestroom nauwelijks aan.  De stuurgroep van Proef Dalfsen is er nog amper van bekomen. Wat fantastisch om zoveel mensen te zien genieten van de mooie activiteiten, evenementen en monumenten die de Gemeente Dalfsen te bieden heeft. Zo dichtbij. En zo verrassend. En wat overweldigend dat de circa 40 deelnemende monumenten, molens, ondernemers, verenigingen, stichtingen en particulieren werkelijk alles uit de kast hebben gehaald om bezoekers een kijkje in hun keuken te laten nemen! Dalfsen op z’n best.

 

Graag bedanken wij alle deelnemers, vrijwilligers en het publiek voor deze prachtige dag! Met elkaar maak je deze dag tot een succes. Wat een saamhorigheid en wat een blije gezichten op deze dag. Dat geeft energie om volgend jaar weer een vervolg te geven aan Proef Dalfsen.

 

Graag tot: zaterdag 14 september 2019.

 

Wilt u reageren op bovenstaande? Stuur dan een mail naar: secretaris@proefdalfsen.nl.

 

Bestuur en organisatie Proef Dalfsen