fbpx

Bierfestival 2023

Van 14.00 tot 22.00 uur op het Kerkplein in Dalfsen.

Het Dalfser Bierfestival werd dit jaar alweer voor de 21e keer georganiseerd in het centrum van Dalfsen. Dit jaar wederom een gezellig, toegankelijk Dalfser Bierfestival met alles erop en eraan, en voor alle leeftijden, zoals jullie van ons gewend zijn.

In de vroege Middeleeuwen is het brouwen van bier onderdeel van het huishouden geworden. Naast brood bakken en wassen, werd er voor het gezin bier gemaakt. Om in hun levensonderhoud te voorzien, brouwen ook kloosterlingen (monniken en nonnen) verschillende bieren. Vandaag de dag wordt dit gedaan door de bijna 1000 brouwerijen die Nederland inmiddels telt.

Wij hebben enkele van deze brouwerijen uitgenodigd in het mooie Dalfsen!

Wilt u op de hoogte blijven?

Volg het Dalfser bierfestival via:

Brouwersnös
Groenlo

Brouwersnös (brouwersnest) is een bierbrouwerij in Groenlo. Na het vertrek van de Grolsch-brouwerij in 2004 is het in 2018 weer voor het eerst dat er professioneel bier wordt gebrouwen in Groenlo. 

Brouwerij Eggens
Groningen 

De bieren van Eggens kenmerken zich door hun krachtige basis van mout en worden met vakmanschap en uiterste precisie gebrouwen, om zo altijd de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alle bieren zijn bovengistend met hergisting op de fles. 
Het bier is daardoor puur van smaak. 

Bierbrouwerij Zwarte Parochie Almelo

Een parochie is een gemeenschap van gelijkgestemden die samenkomen. In dit geval liefhebbers van speciaalbier. Brouwer Menno de Braak noemt zich hun pastoor. Het zwarte slaat op de underdog-positie van Almelo ten opzicht van Hengelo en Enschede. Ook slaat het zwarte op het zwart-wit van Heracles Almelo.

Brouwerij Parkzicht 
Veendam

Brouwhotel Parkzicht brouwt speciaal bieren op ambachtelijke wijze. Op bescheiden schaal worden smaakvolle bieren bereid met alleen de beste ingrediënten. De passie en het vakmanschap van de brouwers zorgen ervoor dat elke fles, elk glas Bogdike bier volop genieten is. 

Brouwerij De Mop Van Dalfsen

De Brouwerij is in eerste instantie bedoeld als een Workshop Brouwerij. Dit alles gebeurt in een omgebouwde garage in Dalfsen in het mooie Vechtdal van Overijssel. 

Brouwerij De Lütte
Salzhausen​

Naast je dorst, wil de meesterbrouwer je keer op keer uitdagen met ongewone bierstijlen – je overtuigen om iets anders te proberen.

IV:uur Bierbrouwerij 
Vriezenveen​

4 uur!? Bier uur!” Een kreet die al jaren de ronde doet. Klokslag 4 uur is toch echt wel hét moment om je werk neer te leggen, te genieten van een heerlijke kouwe rakker en al je sores ff aan de kant te zetten. Zo ontstond de naam IV:UUR Bierbrouwerij. “Want het is momenteel vast wel ergens op de wereld 4 uur!’’ Jan Reekers en Arjan Timmer runnen de brouwerij samen. 

Wijnen, wijnen

Naast de vele bieren kan de wijnliefhebber ook zijn hart ophalen. Wijnkoperij Wim Linders neemt de lekkerste wijnen mee.

Natuurlijk is er alcoholvrij verkrijgbaar en voor de kleinste bezoeker is de limonade gratis. 

Bij een drankje hoort een hapje

De deelnemende lokale horeca zorgt voor het lekkere eten tussen al dit vloeibare genot. Kortom, een waar feest voor de smaakpapillen!

Kinderactiviteiten

Ook aan vermaak voor de kleinste bezoekers van het festival is gedacht. Bonte Nili verzorgt de knutselclub. Er is een heuse zandbak en er staat  een aantal springkussens. 

Voor de kinderen is er gratis limonade!​

Muzikale invulling

Deze dag wordt muzikaal omlijst door een aantal akoestische muzikanten en

Sander Pruim 100%Vinyl
Sander voorziet met een warme sfeer publiek met muziek. Plof neer in een 70’s, 80’s setting op het terras, of struin in de bakken met singeltjes naar jouw golden oldies. Een goed moment om even heerlijk onderuit te hangen voor een chillmoment met een biertje of even met de voetjes van de vloer. De warme huiskamersfeer zorgt voor het ultieme festivalbeleving.